Trainingsmethodiek

1.2.3.hockey! behelst een complete trainingsmethodiek. Zodra trainers hebben geleerd hoe zij deze methode kunnen toepassen in hun eigen trainingen, helpen zij hun spelers zich te specialiseren in hockeytechnieken. 1.2.3.hockey! biedt verschillende trainingsproducten aan om trainers op de club op hetzelfde moment te scholen, zodat zij gezamenlijk de methode in hun trainingen kunnen gaan toepassen. Dit helpt uiteindelijk bij de ontwikkeling in de gehele lijn vanaf de jongste jeugd.

Een nieuwe techniektraining introduceren vraagt enige inspanning van de technische commissie, trainers en coaches. 1.2.3.hockey! zorgt ervoor dat iedereen weet wat de methode inhoudt, hoe de trainer de methode kan toepassen, wat de hockeyer leert en hoe dit functioneel te maken is tijdens de training op het veld.

Er zijn verschillende manieren om de methode op een club te implementeren. Zo bieden wij de volgende cursussen en workshops aan:

  • Presentatie en training voor bestuur en (technisch) coördinatoren
  • Train-de-trainer-sessies
  • Coach-de-coaches-sessies

1.2.3.hockey! presentatie/training

De 1.2.3.hockey! methode biedt een uitgelezen kans voor clubs om hun kader op te frissen en te enthousiasmeren. Vaak begint dit met een presentatie (veelal in combinatie met een introductietraining) aan bestuur, technische staf en/of trainers/coaches.

Train-de-trainers-sessies

Hoe daag je trainers uit om kinderen te laten werken aan hun spelvreugde, creativiteit, overtuiging, zelfvertrouwen en functionaliteit het gedrag in deze? In de speciale train-de-trainer-sessies worden trainers en coaches opgeleid in het toepassen van de trainingsmethodiek van 1.2.3.hockey!